Tutorial : Pasang Scrolbar Di Bahagian Komen

Sunday, May 06, 2018
Scollbar yang tu ye untuk bahagian komen. Tujuan pasang scrollbar ni nak nampak kan kekemasan di bahagian komen korang tu. Tak nak letak pon tak pe.

1. Dashboard > Theme > Edit HTML > Ctrl+F dan search code ni :
/* Comments
2. Dah jumpa ? Kalau dah korang copy code bawah ni dan paste kan selepas code yang korang cari tadi ye
#comments {height:300px;overflow:auto;}
3. Untuk height tu korang boleh adjust ikut kesesuaian blog korang. Dah tu save je.

No comments:

Terima kasih sudi baca entry Zati.
Komen yang baik-baik ye!

Budi Bahasa , Budaya Kita

Powered by Blogger.