Tuturial : Cara Detect Orang Curi Gambar Kita

by - Sunday, April 08, 2018

Assalamualaikum

Kita ni boleh dikatakan setiap hari akan upload gambar kita atau kawan kawan , ahli keluarga kita di media sosial atau laman blog. Kita pon tak tahu kan kot ada orang yang tak bertanggungjawab guna gambar kita untuk buat akaun media sosial palsu ke. Sekarang kita boleh cek sama ada gambar kita tu dicuri atau tak.

1. Korang kena pergi website ni > TINEYE
2. Nanti akan appear macam ni


3. Dah tu korang tekan SEARCH
4. Tunggu dalam beberapa saat akan keluar result dia


5. Kalau macam tu result dia makna nya gambar zati takda kena curi
6. Done

You May Also Like

0 Comments

Terima Kasih Sudi Baca Entri Zati.
Tinggalkan komen dan Jaga Bahasa Anda Ye :)