DAY 29 : Something You Could Never Get Tired Of Doing


Assalamualaikum

Lagi sehari je nak habis bulan April ni. Macam mana sepanjang bulan April korang ? Ok ke Ko ? hehe. 

Tajuk kali ni sesuatu yang zati tak kan penat untuk cuba dan terus mencuba. Salah satu nya adalah menjahit. Zati minat juga lah menjahit ni , sebab dulu arwah mak pandai menjahit , tapi tu lah menyesal pulak tak belajar dulu.

Setakat jahit seluar baju koyak tu lepas lah . Dan raya tahun lepas zati jahit langsir untuk rumah ni. Langsir yang paling simple sesangat! Memang minat tu ada nak belajr menjahit baju , seluar , macam-macam lagi lah , sebab dengan menjahit juga kita boleh menjana income.

Tapi zati ni jenis tak sabar. Bila buat sesuatu , lepastu tak jadi mula lah rasa nak mengamuk haha! Entah lah , tapi sampai sekarang zati still practise. Adalah beli mesin jahit mini yang comel lote tu. Beli kat Lazada, murah je RM39 je masa tu.

Ni lah mesin jahit yang zati beli tu
Comel kan mesin ni? Nampak je kecil , tapi lepas lah juga zati jahit baju seluar yang koyak tu , buat baju kelawar (baju tidur) , buat langsir. Boleh lah. Sebab zati tak reti guna mesin arwah mak tu.

Walau apa pon zati tetap terus mencuba.Kalau ada rezeki lebih , zati nak masuk kelas menjahit. Insyaallah.

7 Comments

  1. mrs pip pun beli mesin jahit ni utk jahit langsir ... bolehlah buat yang simple2 hari tu, tp bila pindah rumah, tak tahu kat mana letak cable mesin jahit tu, now terpaksa bungkus masuk stor... adoi! dah berumur ni pelupa la pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tu lah cable dia tu dah la halus je hehe.. ni pon zati simpan dalam plastik haha senanh cari. sebab zati pon jenis pelupa juga heheh

      Delete
  2. wahhh,,ain paling tak suka menjahit.hahahhaa..dari sekolah masa kelas ert dulu paling ttolak jauh2 bab jahitan.hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dulu zati pon x minat. tapi entah mcm mana pulak skrg ni boleh minat. faktor umur kot hahaha

      Delete
  3. Waahhh comel pula mesin jahit tue.. sy kak tak lepas2 lagi bab menjahit hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha memang comel pon mesin ni. mcm mainan pon ade. akak pon xlepas lgi menjahit ni. setakat simple2 boleh lah hehe

      Delete
  4. wahhhhh bagusnya pandai jahit langsir! Ada juga mesin jahit ni tapi takut nak guna hehe

    ReplyDelete