Tutorial : Buat Tulisan Berwarna Warni

assalamualaikum


Haaaa nampak tak tulisan warna warni aidilfitri tu.. hehe.. senang je buat nye..

1. Kalau korang nak letak dalam post macam biasa lah > New Post > HTML
2. Copy code bawah ni dan paste kan dalam ruangan HTML

<font color=#ff0000>HURUF</font>


color korang tukar ikut warna yang korang nak.
Huruf tu pulak tengok korang nak masukkan apa..

Contoh macam zati buat assalamualaikum tu.. code tu satu warna satu huruf.. kalau korang nak buat macam yang zati punya tu , korang kena repeat code tu.. faham tak  ^_^" hehe..
okay kalau tak fahan ni kat bawah contoh code ASSALAMUALAIKUM tu..


 <font color=#ff0000>a</font> <font color=#ee3211>s</font> <font color=#dd6322>s</font>     <font color=#cc8f33>a</font> <font color=#bbb644>l</font> <font color=#aad655>a</font>   <font color=#99ed66>m</font> <font color=#88fb77>u</font> <font color=#77fe88>a</font>   <font color=#66f899>l</font> <font color=#55e7aa>a</font> <font color=#44cebb>i</font>     <font color=#33accc>k</font> <font color=#2283dd>u</font> <font color=#1155ee>m</font>

Nampak tak? Code dia berulang-ulang je.. cuma korang tukar lah warna yang korang nak..
Harap paham lah ye. tak paham tanya :)

0 Comments:

Post a Comment