SEGMEN blogwalking + follow by Syiera





  • copy & paste banner di atas.
  • buat entry yang bertajuk " SEGMEN blogwalking + follow by Syiera " sebagai tanda yang you all join segmen nie. (linkkan ke blog syiera okay)
  • then tag at least tiga orang. make sure mereka tau. lagi ramai lagi awesome :)
  • lastly tinggalkan link korang dekat comment box syiera.contohnya http://sayasyiera.blogspot.com/2012/02/segmen-blogwalking-follow-by-syiera.html




Nak join ke??kalau nak klik jew banner tu.. :)

Mangse2 zetty :
Rara
Ezat
Miss Durian Runtuh

Nota Tempek : tarikh tutup adalah pada 12 Mac 2012.  sekiranya penyertaan hanya 20 ke bawah automatik akan terbatal. so jom ramai ramai join. :)



    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Segmen Limited Review by Nabila






    Jalan jalan tadi ternampak banner nie..tengok tengok besok tarikh tamat..tapi zetty join jew..mane tahu kan kot kot rezeki !

    tag :
    Rara
    Izzat

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Ape pendapat korang ?










    comel tak hehehe...ape pendapat korang tengok baby ni..ade tak rase nak picit picit ke atau nak cubit cubit die??hehehe...cute kan??tak payah nak gune lens big eyes hehehe..sebenar nye tadi zetty jalan kat Mr.Google then jumpe la pic baby nie dan satu kisah lawak nie..hehe nk bace x??ok tgk bawah nie
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ada sepasang bayi kembar yang seorang bernama Ali dan seorang lagi bernama Abu.Abu berbadan gempal dan sihat tapi Ali pula kurus kering kerana tak cukup menyusu dari ibunya sedangkan Abu pula sering disusukan oleh ibunya.
    Oleh kerana si Ali marah sikap pilih kasih ibunya,maka pada satu malam ketika ibunya sedang tidur dia telah menyapukan racun pada kedua-dua susu ibunya supaya si Abu cepat mati.
    Tetapi apabila Ali bangun dari tidur pada pagi esoknya didapati ayahnya yang meninggal dunia bukannya si Abu.
    Persoalannya, mengapa ayah mereka yang meninggal?..

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Dah lame tak update


    sihat kew semua bloggers??lame betoi zetty tak update blog nie..maklum lah zetty busy sikit sebab mak zetty masuk wad..so zetty kene buat banyak kerje rumah , jage mak lagi..ni ade mase lapang ni sebab mak zetty dah keluar wad..so ape lagi zetty pon dok ngadap laptop jew lah..mengedit sane mengedit sini hehehe..zetty edit header dan thanks (bawah body) ni jadi gif .. saje nak tengok cantik kew tak hehehe..ape pendapat korang??elok tak kalau header gif macam nie??ni la koje zetty kalau dah bosan sangat kat rumah..sampai makan pon malas hehehe..okay lah nanti zetty update lagi yeehh..bye bye
     
    Nota Kaki :
    pabila kebosanan melanda blog jadi magsa hehehe



    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Contest Blog Paling Kemas






    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Header 1



    ni simple header dari zetty..harap suke :)





    http://i.imgur.com/ezFcC.png




    http://i.imgur.com/k645c.png




     
    http://i.imgur.com/XUmgB.png






    http://i.imgur.com/x0F35.png






     
    http://i.imgur.com/3f5zV.png

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Penat meng'adjust'



    fuhh penat betoi adjust Cbox ni bg betoi betoi masuk lam background die..
    akhir nye ngam jugak ! huhu..seronok je..hekhekhek..ni lah zetty buat Background cbox zetty nie..penat woo adjust koding nye..huhu





    akhir nyeeeeee jadi jugee..... :)

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Diganggu Jin ?





    Pernah tak korang kene ganggu atau terase ade "something" yang sedang memerhatikan korang ?
    zetty pon kadang kadang ade terase jugak..tapi zetty buat tak tahu je sebab malas nak layan bende bende macam ni..tapi lepas zetty baca artikel nie zetty pon terfikir sesuatu..ok korang bace dulu artikel simptom ni..

    PERNAH RASA SEPERTI DIPERHATIKAN WALAUPUN TAKDE ORANG....
    Waktu lain OK tapi bila DENGAR ALQURAN mengantukk....
    JOM SCAN DIRI KITA.. KOT ADA SOMETHING BERDAMPING..

    INI ADALAH SIMPTOM2 ANDA DIGANGGU JIN...

    1) Sakit kepala selepas waktu asar ke atas.
    2) Badan terasa berat dan malas.
    3) Sukar mendapat jodoh.
    4) Badan terasa bisa-bisa.
    5) Sakit ketika ziarah orang meninggal.

    6) Sukar tidur malam.
    7) Sakit pinggang tanpa sebab.
    8 ) Sakit dada bila waktu asar keatas.
    9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan sebagainya.
    10) Bermimpi bayi atau menyusukan bayi.

    11) Bermimpi di tempat tinggi.
    12) Bermimpi di tempat yang kotor.
    13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki selepas waktu asar.
    14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.
    15) Bayi kerap menangis.

    16) Bunyi guli jatuh diatas syiling.
    17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.
    18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.
    19) Malas beribadat.
    20) Nyanyuk ketika usia lanjut.

    21) Panas baran.
    22) Sikap berubah secara mendadak.
    23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.
    24) Suka melakukan tabiat buruk.
    25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.

    26) Kerap keguguran.
    27) Gagal melakukan hubungan kelamin.
    28) Mengantuk bila dengar al-quran.
    29) Bermimpi seram yang menakutkan.
    30) Darah haid turun lebih 15 hari.

    31) Batuk yang berpanjangan.
    32) Selalu ditindih ketika tidur.
    33) Kuat berangan.
    34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.
    35) Nafsu seksual yang melampau.

    36) Selalu melihat kelibat dirumah.
    37) Terasa diri selalu diperhatikan.
    38) Mandul.
    39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.
    40) Melihat jin secara terus.
    41) Sakit mental atau gila.

    korang pernah rase dengan salah satu simptom diatas tak?zetty ade..so same same kite mengamalkan ayat suci Al-Quran..

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    So Romantik !



    tengok tak Vanilla Coklat selase ari tuh ?
    best kan episod 8 ni. dorang dah berbaik..( so sweet kan )
    ha..ni zetty nak bagi satu video episod 8 aritu yang belom potong (uncut)
    lagi romantik tau :) hehehe




    amacam??romantik tak hehehe..



    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Nak tambah seri wajah ?



    nak tambah seri wajah tak?
    zetty tahu ramai blogger blogger atau pembaca ni dah comel comel , lawa lawa.
    tapi mesti lah kene tambah kan seri wajah tu bagi comel ++ hehe
    ok tengok bawah ni k..ade care nye..


     
    (klik gambar untuk jelas)


    mesti amal kan selalu tau :)

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    1st Giveaway by Ratu & Queen







    cantik tak banner tu?? cantik kan.
    kali ni zetty nak join GA yang di anjur oleh dua gadis yang comel lote nie iaitu Ratu & Queen..
    hadiah GA ni menarik tau..rugi sape tak join..best sgt..
    zetty harap zetty dapat lah salah satu dari hadiah nye.. :)
    kalau korang nak join korang tengok syarat kat bawah ni yew



    1. follow blog Ratu and Queen
    2. letakkan banner GA dan linkkan ke entry nih.
    3. buat sebuah entry yang bertajuk "1st Giveaway by Ratu and Queen"
    4. Tag 3 blogger lain dan pastikan mereka tahu.
    5. Selesai buat entry, tinggalkan link entry korang tu dalam ruangan komen .


    zetty nak tag :
    RaRa
    E-zat

    harap harap zetty terpilih.. :))

    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    SAYS Malaysia vs Churp Churp


    Salam Maulidur Rasul :))
    sihat kew semue...ha..entry kali nie zetty nak bagi tahu tentang SAYS Malaysia nie..
    Bemde nie same jew ngan Churp Churp.
    tapi yang nie lagi best tau..rating cepat naik..dan ade giveaway lagi setiap minggu !!
    ok kalau nak join KLIK SINI dulu untuk daftar..
    Lepas dah klik tu ikut step nie :

    1. Korang tekan create new account . 
    2. Taip username (nama korang)
    3. Then , connect with Facebook .

    So , sekarang ni , korang dah ada account untuk says.com . Untuk pengetahuan korang , sekarang ni SAYS ada buat satu Giveaway tau ? Diorang nak bagi hadiah melalui cabutan bertuah setiap minggu hari Jumaat pukul 6.00 petang !

    ok nak tahu ape hadiah GA tuh ?? Klik Ni
    Sekarang korang tengok , ada Grand Prizes dengan Consolation Prizes kan ?
    Tick 3 hadiah daripada Grand Prizes yang korang harapkan , dan

    Tick 9 hadiah daripada Consolation Prizes yang korang nak and harapkan !

    Tekan butang warna hijau iaitu Get Started (!)

    Dah selesai pun ! Senang sahaja kan ? Kalau korang bernasib baik  , mana tahu kan korang dapat  Samsung Galaxy SII tu , ataupun Apple Macbook ! Siapa tak nak kan ?

    Mai daftar ramai ramai dan join GA ni mane lah thu ade rezeki kan ! :)




    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty

    Limited Edition SAYS Thumbdrives to store your CNY Moments!


    Limited Edition SAYS Thumbdrives to store your CNY Moments!: You might have heard of it's existence & maybe even seen photos of it. It's about time we let you guys in on our limited edition 4GB SAYS Thumbdrives!

    20 Limited Edition 4GB SAYS Thumbdrives to be given out!
    Only a number of lucky people shall own this exclusive one-time only design. And that of course, goes to you guys who we know, embrace sharing LIKE A BOSS ;D
    We want to gift you for sharing your CNY moments!
    We're pretty sure you took tons of photos during CNY. The delicious food, your low yee sang moments, decorations, your super cool grand parents, fireworks, etc.

    Share them with us by participating in the Petronas CNY Photography Contest & stand a chance to gain more angpows of up to RM2,000 & the biggest plus, have your photo exhibited in the Petronas Gallery!

    HERE'S HOW
    STEP 1Pick out any cool photo from your recent CNY celebration OR take one right now!
    **Power tip : What you think represents
    Terima Kasih Sudi Baca Entry Zetty